Enjoy unlimited access to all forum features for FREE! Optional upgrade available for extra perks.
Aged Backlinks

Bulk Domain Whois

Status
Not open for further replies.

ceo

DNF Member
Legacy Exclusive Member
Joined
Jul 8, 2002
Messages
320
Reaction score
0
Anyone here can guide me on this?
Is it ok to query whois (for availability) on a list of 5000 domain names
direct from one's own server ?
Not really using another site's//scripts whois tool....

Further on, if anynoe has experience with this, how long does it take to complete a list of 1000/5000 names ?

Thanks....
 
IWA Meetup

hanogl

Level 4
Legacy Platinum Member
Joined
May 17, 2002
Messages
150
Reaction score
0
Depends completely on the domain extension. Usually the gTLDs have no restriction. The ccTLDs all have their own rules. The most liberal ones will let you query as much as you like. The most strict one I know is .NL where you can only query 15 domains per day.

If you use "Watch My Domains Pro" you can have your 5000 domains queried in about 15 or 20 minutes.
 

ceo

DNF Member
Legacy Exclusive Member
Joined
Jul 8, 2002
Messages
320
Reaction score
0
"If you use "Watch My Domains Pro" you can have your 5000 domains queried in about 15 or 20 minutes"

Thanks so much for that hanogl !
I did dld the trial over a yr ago.
Remember that it could do it.
But never knew the speed.
Thanks for that very important stat !

Now, I'll need to decide whether to purcahse it or just do the normal gTLD lookup !
 

hanogl

Level 4
Legacy Platinum Member
Joined
May 17, 2002
Messages
150
Reaction score
0
Remember that you have to finetune it to get that speed. For .com etc I use 10 threads, 1/second.
 

ceo

DNF Member
Legacy Exclusive Member
Joined
Jul 8, 2002
Messages
320
Reaction score
0
That's cool....
Thanks....
I'll be testing whois direct on the server and if it's messy will get the PRO version !
 

seeker

DNF Addict
Legacy Exclusive Member
Joined
Jun 18, 2003
Messages
4,159
Reaction score
17
is this 'Watch My Domains Pro; different/better to available domains pro?
AD Pro can also do this. although it is not very reliable for cctlds, and often crashes on win XP (although the latest update seems muc h more stable).
 

hanogl

Level 4
Legacy Platinum Member
Joined
May 17, 2002
Messages
150
Reaction score
0
I also have AD Standard, with lots of similar problems as you describe for AD Pro. I strongly prefer WMD.
 
Status
Not open for further replies.

The Rule #1

Do not insult any other member. Be polite and do business. Thank you!

Sedo - it.com Premiums

IT.com

Premium Members

AucDom
UKBackorder
Be a Squirrel
MariaBuy

Our Mods' Businesses

UrlPick.com
MerchArts

*the exceptional businesses of our esteemed moderators

Top Bottom